Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2007 20:51 - Как се сдобих с Клаудия
Автор: voruxandrambius Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3621 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 20.11.2007 22:18


Като следвам радостта на един участник в Оня сайт, който си има вече коте, искам да разкажа как се сдобих с моята котка Клаудия. Историята на Клаудия е много дълга:

Администраторът (то па един администратор, бел. н. В.) Апокалипшит на Оня сайт (то па един сайт, бел. н. В.) и срдечната му другарка Блонди намериха във входа на блока си котката Валерия. Не знам как са разбрали, че името й е Валерия, вероятно разбират езика на животните, но това не е важно. Важното е, че Валерия била бременна а дори и те не могат да изхвърлят рижа мацка в положение. Прибрали я значи и почнали да се грижат за нея. Явно е била домашна котка, защото бързо си изградила отново хигиенните навиците. На 24ти юни Валерия родила 4 /четири/ броя котета. Те раздадоха три и остана само последното, женско, което кръстиха Клаудия. Аз реших да взема Клаудия.

Кандидатствах за Клаудия и след щателна проверка Блонди с радост ми отговори, че съм одобрен. Само че аз трябваше да пътувам до Пловдив и не се разбрахме кога точна да я взема. След като се върнах им звъннах и те се юрнаха да ведната да идват да ми я дават. Казах им, ма спокойно бе аз ще дойда до вас ще си я взема. Те, викат, не, ние сега веднага ще ти я донесем. Мисля си, тука май има нещо гнило май ми дават звяр, който не могат да търпят и който пикае навсякъде. Казаха, че идват на адреса ми  да гледам за стар ръждясал форд на 11 години май. Бре, майка му стара, как да позная, че фордът е на 11 години. Както и да е чакам ги аз и след малко идва ръждясалия форд. Излиза от нея Апокалипа, поздравява ме се, и излиза и Блонди. Запознахме се с нея - тя ми каза "Аз съм Гергана ака Блонди". Не разбрах какво ака, но любезно отвърнах "Здравей, Гергана ака Блонди".

Тогава ми дадоха котето, което беше на два месеца и половина. Събираше в двете ми шепи и когато го взех, беше много щастлив момент за мен. Кротна се в ръцете ми и се залепи за мен и си стоеше спокойно, докато аз приказвах с Блонди и Апокалипа. Те бързали да ми я дадат, щото на следващия ден им била сватбата и е малко трудно за булката да си пробва роклята с две котки в къщата. Разделихме се по живо, по здраво и аз се прибрах с Клаудия да видя много ли бели ще прави. Показах й тоалетната и то си я ползва без проблеми до ден днешен. Разучи новата си къща и първата вечер се сгуши до мен между две възглавници и спа цяла нощ.

Заедно имаме много приключения, но както казва писателят "това е друга приказка и ше бъде разказана друг път".



P.S. Според мен годините на една кола могат да се познаят по годишните й кръгове...


Тагове:   как,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. onex - хахахаххаха
20.11.2007 21:02
Много драматична случка. Мирише на екшън трилър. На моменти избива дори на японски ужаси. Но като в една истинска американска романтична комедия, всичко свършва щастливо.
:):):)
цитирай
2. анонимен - и още малко история
20.11.2007 21:20
децата бяха 4 и всичките бяха кръстени - гонзи (черничко и се буташе с лакти), хубавеца (беше мнол хубав), слепока (едното му оченце прогледна 2 седмици след другото) и клаудия (кръстена на клаудия шифър, продължение на манекенската линия на валерия маца).
истината е, че клаудия беше най-палава от всички и научи братята си да висят по пердетата, да скачат от и по столовете и по краката на хората, да се качват на леглото докато стопаните им са в него и спят или правят секс (особено за последното биваха наказвани да правят компания нa големия бял кучу от другата страна на вратата), etc. но е факт че клаудия първа се научи да ползва тоалетната по предназначение и по моя преценка беше любимка на майка си - най-нежно я ближеше по челцето...
еееех, а беше време...сега ги няма братята, няма я и клаудия, белия кучу се пресели в отвъдното и само валерия беснее...но все още като чуе мяукане на малък кочо тича да види кой е и защо плаче...

п.п. а фордът всъщност е опел, и миналата година беше на точно десет години. сега и него го няма.

гергана, а.k.а. blondie
цитирай
3. анонимен - истината е друга
20.11.2007 22:50
да, истината е съвсем друга, каза дядо Апокалип и замислено запали Арда качак ;)

фордът е опел и не е на 10 или 11 години. а в годината на даването на Клаудия на сегашния й котковладелец - Пресвети Рамбиус този ръждив опел направи 20 години. но това е друга приказка ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: voruxandrambius
Категория: Лични дневници
Прочетен: 216011
Постинги: 27
Коментари: 178
Гласове: 98
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930